7.4.11

„Internet radio Čelinac” – najinovativniji medijski omladinski projekat u Evropi

Projekat „Internet radio Čelinac“ proglašen je najinovativnijim medijskim omladinskim projektom u Evropi od strane „Mladih medijskih inovatora Evrope“ (Young Inovations Europe – YIE). Ovaj projekat realizuje nevladina organizacija „Interfob“ u saradnji sa patnerima (Opština Čelinac, UM Čelinac, Omladinski centar). Cilj projekta, koji je počeo 5. decembra prošle godine, je da kroz četiri sedmične radio emisije koje se emituju putem interneta pruži bitne informacije iz lokalne zajednice i šire, otvori medijski prostor aktivnim građanima i analitički obrađuje goruće teme.
U konkurenciji od 400 prijavljenih medijskih projekata i akcija iz cijele Evrope jedino je „Internet radio Čelinac“ zadovoljio kriterijume medijske inovativnosti kao što su: korišćenje besplatnih ili niskobudžetnih internet tehnologija, izbor sagovornika, metodika intervjuisanja, moć improvizacije i motivisanje volontera.
Nagradu u iznosu od 1000 evra primiće projekt menadžer „Interfob“ Stevan Stančić krajem aprila i sredstva će se iskoristiti za kupovinu nove audio opreme kako bi se poboljšao tehnički kvalitet programa. Osim toga, tim mladih ljudi koji realizuje “Inetrnet radio Čelinac” saglasan je da jedan dio novca pokloni porodici bolesnog dječaka Sergeja Vojaščuka iz Čelinca i na taj način pomognu njegovo liječenje.
YIE je evropska organizacija mladih medijskih aktivista podržana od strane uglednih svjetskih organizacija i kompanija (Međunarodna organizacija mladih - IYF, Fondacija „Generation Europe“, AIESEC, Evropsko udruženje poslodavaca - YES, kompanija „Starbucks“itd).
Više o YIE i o nagradi možete saznati putem linka: http://www.younginnovationseurope.org/news/online-survey-by-young-innovations-europe-the-results

Нема коментара:

Постави коментар