9.11.11

„Foto-priča budućnosti Bosne i Hercegovine“


Goethe-Institut i British Council u Bosni i Hercegovini srdačno pozivaju sve zainteresovene ljubitelje fotografije na učešće u takmičenju u fotografiji.

Pokažite šta “Foto-priča budućnosti BiH” predstavlja za vas! Iskoristite priliku da pokažete svoje fotografije stručnom žiriju kojeg predstavljaju profesionalci iz Velike Britanije, Njemačke i Bosne i Hercegovine! Učestvujte u kreativnoj fotografskoj radionici, napravite foto-eseje, predstavite svoja djela na izložbi i osvojite novčane nagrade!

Ko može učestvovati?

Učestvovati mogu državljani BiH kao i strani državljani s dozvolom boravka u BiH, između 18 i 35 godina starosti, s portfoliom koji sadrži do 12 fotografija. Ukoliko budu izabrani, takmičari/ke moraju biti u mogućnosti prisustvovati radionici. Radionica će se održati na engleskom jeziku, stoga je dobro poznavanje engleskog jezika uvjet za sve takmičare/ke
Kako se prijaviti:
- Zainteresovani fotografi/kinje koji ispunjavaju navedene uvjete se mogu prijaviti na sljedeći način:
- Paul Lowe (UK), Andy Spyra (Njemačka) i stručni žiri iz BiH će do 29. januara 2012. godine izabrati 15 fotografa/kinja.
  • Nakon selekcije foto-eseja, 15 najboljih fotografa/kinja će biti pozvani na besplatnu kreativnu fotografsku radionicu koja će se održati od 23.-26. marta 2012. godine u Sarajevu. Voditelji radionice će biti Paul Lowe (UK) i Andy Spyra (Njemačka).
  • Foto-eseji će biti objavljeni u štampanim i online katalozima, kao i predstavljeni na izložbi.
- Tri najuspješnija/e učesnika/nice radionice će dobiti sljedeće nagrade:
  • Prva nagrada: 1.500 KM
  • Druga nagrada: 800 KM
  • Treća nagrada: 500 KM
Više informacija o takmičenju možete naći na www.goethe.de/bih ili www.britishcouncil.ba
Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-maila: ajla.eljsani@sarajevo.goethe.org, alisa.mulalic@britishcoucil.ba ili na  telefon 033 570 000 
 Kontakt osoba: Ajla Eljšani, koordinatorica kultunih programa.


Нема коментара:

Постави коментар