18.11.11

Poziv studentima za ferijalni rad u Njemačkoj u 2012oj

Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine u saradnji s Centralnim uredom za posredovanje u međunarodnom i stručnom zapošljavanju (ZAV) Savezne agencije za rad SR Njemačke organizuje program ferijalnog rada za redovne studente univerziteta u BiH, a za 2011. godinu je odobrena kvota od 200 studenata iz BiH  od čega jedna trećina iz Republike Srpske i dvije trećine iz Federacije BiH. “Kao i prethodnih godina, dvije trećine (133 studenta) činit će studenti upisani na univerzitete u Federaciji BiH i studenti iz Brčko Distrikta BiH koji studiraju na univerzitetima u Federaciji BiH”, navodi se.
Aplicirati mogu samo redovni studenti upisani u prvu, drugu i treću godinu četverogodišnjeg studija, potom studenti prve i druge godine trogodišnjeg studija, kao i studenti prve godine više škole, koji nisu mlađi od 18 ni stariji od 35 godina, a odlično ili vrlo dobro poznaju njemački jezik.
Planirano vrijeme radnog boravka u Njemačkoj je najmanje dva, a najviše tri mjeseca.
Zainteresirani studenti univerziteta u Federaciji BiH moći će se prijaviti do 30. novembra nadležnoj kantonalnoj službi za zapošljavanje, u zavisnosti od sjedišta univerziteta.
“Nakon toga bit će pozvani na testiranje iz njemačkog jezika, koje će biti obavljeno u drugoj polovini decembra.
Federalni zavod za zapošljavanje proslijedio je kantonalnim službama za zapošljavanje potrebnu dokumentaciju u vezi s Programom, kao i najnoviju brošuru o ferijalnom radu stranih studenata u SR Njemačkoj.
Zainteresirani studenti koji ispunjavaju spomenute uvjete, a žele detaljnije informacije o Programu mogu se obratiti kantonalnim službama za zapošljavanje ili posjetiti internet stranicu Federalnog zavoda za zapošljavanje www.fzzz.ba
Za sve informacije kako aplicirati na program kliknite OVDJE

Нема коментара:

Постави коментар