19.4.11

Захтјев за јефтинију аутобуску карту!

Преносимо саопштење објављено на социјалној интернет мрежи Фејсбук од стране " групе студената, ученика и радника" из Челинца.

Као што смо сви упознати, путници, а махом су то ђаци и студенти, сеоских насеља Општине Челинац у врло тешкој ситуацији. Недавно је мјесечна карта поскупјела, што је додатни ударац тренутно врло тешкој ситуцији. Ако се томе придода да већ више од пола године аутобусима који превозе путнике из сеоских насења није дозвоњено да пролазе кроз центар града, а тиме ни на станицу “Водовод”, али и то да су гужве у аутобусима неподношљиве и да могу довести до трагичних ситуација, морали смо се одлучити на ову петицију.
Мјесечна карта је једино поскупјела код нас, у цијелој бањалучкој регији, аутобуси се не смију обраћати преко станице “Водовод”, што је неподношљиво нарочито за ученике Медицинске школе, који су приморани или да додатно плаћају градску карту, или да пјешаче по 40-так минута, а слично је и са осталима. Што се тиче гужви, услови су тако рећи несхватњиви. Возимо се као сардине у конзерви, а да не спомињемо ризик који је врло могућ и који може довести до трагичних ситуација.
На основу свега наведеног молимо руководство Општине Челинац да предузме одређене кораке и заштити своје суграђане!!!

Контакт особа: Драшко Малић
Бр.телефона: 065/276-216

Датум: 18. 04. 2011.

Нема коментара:

Постави коментар