18.4.11

Počela akcija proljećnog uređenja grada

Od 1. aprila 2011. godine u toku је proljećno uređenje opštine, a u skladu sa Planom proljećnog uređenja teritorije opštine koji je donijelo Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Čelinac.
U skladu s ovim već su počele određene aktivnosti na uređenju grada. Sredinom aprila radnici preduzeća „Čistoća i zelenilo“ zasadili su šesnaest sadnica platana i crvenog hrasta na nekoliko lokacija u centru Čelinca. Uz obalu rijeke Vrbanje posađene su žalosne vrbe.
I u narednim danima aktivnosti uređenja će se nastaviti. Kao i svake godine, učenici osnovne i srednje škole učestvovaće u kupljenju smeća sa centralnih ulica, a ribolovci će sređivati obale rijeka. Članice udruženja žena „Božur“ iz Čelinca priključiće se akciji sadnje cvijeća ispred zgrade opštine i u parku početkom maja. Kao i svake godine, poljoprivrednik iz Čelinca Đuro Borić doniraće opštini Čelinac sadnice cvijeća.
Obaveza svih građana opštine Čelinac, vlasnika individualnih objekata i stanara zajednica etažnih vlasnika je da u periodu do 30. aprila urede prostor oko svojih stambenih objekata, odnosno trgovinskih radnji i na taj način doprinesu realizaciji ove akcije, čiji će se kontinuitet nastaviti tokom čitave godine.
U Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove apeluju na građane da ne uništavaju sadnice drveća i cvijeća i da se, u skladu sa svojim mogućnostima, odazovu akciji uređenja.
www.opstina-celinac.com

Нема коментара:

Постави коментар