15.1.12

"Nisam podržavao podjelu živog mesa" - Kiro Gligorov * Najava programa za 15.01.2012

Pola je januVara a po staroj programskoj šemi emitujemo nove sadržaje:


17 - 19 / Selektor ( best music from UK with Goldierocks)
19 - 20 / Preko veze ( vijesti za mlade)
20 - 21 / Žuti most ( Kiro Gligorov o raspadu SFRJ i nezavisnosti Makedonije)
21 - 22 / 69 sa Mlađom Rajilić
22 - 23 / Pismo #2 iz Novog Grada: Irena Bera, pjesnikinja


Selektor otvara program i Goldirocks Vas zabavlja ( doduše na engleskom jeziku) uz manje komercijalnu muziku iz Velike Britanije. Dosta dobrog elektro, rock, pop i dub zvuka će se čuti od 5 do 7.
Jasna Dragojević je sa vama od 7 do 8.U emisiji Preko veze puno korisnih informacija za mlade, studente pa i ove starije što se vode još kao mladi :P Konkursi, stipendije, posao, seminari, putovanja, pozivi na projekte...

Početkom januara umro je Kiro Gligorov, političar iz nekadašnje SFRJ i današnje Makedonije. U ovom izdanju Žutog mosta prenosimo nekoliko izjava ovog popularnog Makedonca koji govori o diplomatskom raspadu državnog vrha YU kao i o mirnoj secesiji BJRM.U eteru od 8 do 9.

"Ja sam bio pristalica toga da nađemo neki oblik konfederacije, ili nešto slično, da se baš ne rasturi sve što je zajednički građeno toliko godina. I nisam pri tom mislio da to treba podržati zato što Makedonija nije mogla sama da opstane kao država, nego iz razloga da se ne rastoči, da se ne rasturi sve u šta je toliko godina ulagano i da onda svi zajedno stvorimo sebi nove probleme, konflikte, sukobe ... Kad počne krv da teče, onda su svi drugi argumenti slabi"

Nakon teške političke teme, dolazi Mlađa da vas malo raszvedri! Emisija 69 nastavlja u svom fazonu: opuštenost, zeza, smijeh...U terminu od 9 do 10.

Pismo #2 iz Novog Grada nam je opet stiglo. Šalje ga Bole, a u njemu razgovor sa pjesnikinjom Irenom Berom koja je objavila zbirku poezije za izdavačku kuću Brankovo Kolo iz Sremskih Karlovaca.



Toliko za ovu sedmicu, đavlu malo bilo!

Нема коментара:

Постави коментар